pasta basta #5 rigatoni met pompoen en cipolata

Orange is the new black! De groene placemat vloekt een beetje, maar deze pasta heeft echt een prachtige oranje kleur. Weer een recept uit mijn Italiaans pastaboek geprobeerd, eentje met vlees zoals gezegd. Erg lekker als je van pompoen houdt (keukenlogica).

voor 4 personen

  • 500 rigatoni
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 400g cipolata
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels rode wijn
  • saffraan
  • olijfolie, zout
.

Kook de pompoenblokjes, en kieper ze in een vergiet wanneer ze zacht zijn. Dan kan je de pot opnieuw gebruiken om de sjalot aan te fruiten in wat olijfolie. Doe dan ook de pompoen terug in de pot en voeg zout toe.
Knijp het gehakt uit de cipolata. Bak dit onder voortdurend roeren in een pan, blus met de wijn en voeg de saffraan toe. ‘Due bustine di zafferano’, zei mijn boek, wat zoveel wil zeggen als twee zakjes saffraan. Mijn saffraan zit niet in zakjes dus ik nam zomaar wat op goed geluk. Bak het vlees lang genoeg zodat het een beetje krokant begint te worden.
Kook intussen de pasta in gezouten water, en als de pompoen-puree wat droog is geworden, voeg er dan enkele eetlepels van het kookwater van de pasta aan toe. Alles mengen, eventueel wat parmezaan erover (oeps dat staat eigenlijk niet in het recept, zie ik nu – wij ♥ parmezaan) en klaar is het Halloween diner!

Advertenties

2 thoughts on “pasta basta #5 rigatoni met pompoen en cipolata

  1. Inspirerend! Ik maakte ooit iets gelijkaardig ZONDER VLEES :), maar dan zo: pompoenblokjes en pasta samen koken en afgieten. Terug in de pot doen, komijn en curry er doorheen en een potje room (sojaroom) en smeerbare geitenkaas. Dan nog wat bijkruiden met zout en peper.

    Like

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s