pasta basta #4 spaghetti met ricotta en walnoten

Omdat het notenseizoen is! Een recept uit Le Marche. Enfin, en uit mijn boek dus, zie vorige week.

voor 4 personen

  • 400g spaghetti
  • 125g ricotta of 20cl volle room
  • 8 verse walnoten, fijngehakt
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels olijfolie, zout, zwarte peper
  • Vers geraspte parmezaan
  • takje peterselie
.
ricotta-walnoten

Kook de spaghetti volgens de verpakking.  Stoof de fijngesnipperde look aan in de olijfolie. Voeg de gehakte noten en de ricotta toe en leng aan met enkele eetlepels water. Warm goed door gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper, gehakte peterselie en wat parmezaan. Roer door de spaghetti en bestrooi met extra parmezaan.

Het was lekker, maar ricotta is nogal droog van structuur, volgende keer zou ik room gebruiken. Maar eerst nog 394 andere recepten te proberen! Volgende keer eens iets met vlees.

Advertenties

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s