pasta basta #2 orechiette met broccoli

pastabasta2-1jpgNog zo’n gerecht dat klaar is op de tijd dat de pasta kookt. Eentje met lekker veel look! Het is een streekgerecht uit het zuiden van Italië maar werkt perfect als troostvoer op een troosteloze regendag..

voor 4 personen

  • 500g orrechiette
  • een stronk broccoli
  • een zestal gezouten ansjovisfilets in olijfolie
  • 3 teentjes look
  • Olijfolie, zout, zwarte peper
  • Vers geraspte parmezaan

ingredienten orrechiette

Snij de brocolli in roosjes en het zachte deel van de steel in blokjes. Kook de brocolli samen met de pasta in een grote pot. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pannetje en voeg de fijngehakte look en de ansjovisfilets toe. Roer door met een houten lepel tot de ansjovis volledig ‘opgelost’ is. Giet de pasta en brocolli af door een vergiet en doe deze terug in de pot. Roer er het olie-look-ansjovis mengsel door. Maal er zwarte peper over en veel parmezaan.

Advertenties

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s