pasta basta #1 de snelle hap: tortellini met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum

Gisteren wist ik meteen met welk recept ik deze reeks zou beginnen. Het was namelijk 1. mooi weer en 2. zo’n dag met weinig tijd om te koken. Zo’n dag dus waarop ik al ontelbare keren deze pasta op tafel zette – en iedereen hier altijd zegt “jammie, tortellini!”

Dit recept ruikt niet alleen naar zomer, het is ook perfect voor van die dagen waarop niemand zin heeft om lang in een warme keuken te staan. Of gewoon voor dagen wanneer het echt, maar écht snel moet gaan. Sneller dan dit kan bijna niet. Tortellini moeten maar 2 à 3 minuten koken, en het voorbereiden van de overige ingredienten duurt ongeveer net zolang tot het pastawater kookt.

voor 4 personen
tortellini met kerstommaatjes, mozarella en basilicum
  • 750g tortellini, met ricotta-spinazie of vlees of rauwe ham vulling, allemaal goed!
  • Een twintigtal tros-kerstomaatjes
  • Een bolletje mozzarella
  • Olijfolie, zout
  • Vers geraspte parmezaan
  • Verse basilicum
  • Basilicum-olijfolie

Vul je grootste pot met water voor de pasta, en breng aan de kook. Voeg ongeveer een theelepel zout toe per liter water.
Was en halveer intussen de kerstomaatjes, en stoof ze in een pannetje met een scheut olijfolie en een beetje zout. Roer geregeld om met een houten lepel. Hoe langer je ze laat stoven, en eventueel wat plat duwt met de lepel, hoe meer het een saus wordt. Dat hoeft niet echt, wij hebben zelfs liever dat de tomaatjes nog heel zijn. Straffer nog, mijn kinderen hebben zelfs liefst dat de tomaatjes gewoon rauw en op kamertemperatuur onder de pasta gemengd worden.
Snij de mozzarella in blokjes en rasp of maal de parmezaan. Wanneer alle ingredienten klaarstaan kan je de tortellini in het kokend water schuiven. Check de verpakking voor de juiste kooktijd (platgekookt zijn ze echt niet lekker) en giet af. Meng er voorzichtig goed wat basilicum-olijfolie onder, en daarna de tomaten, de mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Bestrooi met gemalen parmezaan, en zet nu de chronometer uit 🙂

tortellini kerstomaten, mozzarella en basilicum

Advertenties

2 thoughts on “pasta basta #1 de snelle hap: tortellini met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s