appelplukdag

Eén zondag per jaar stelt Fruitsnacks, een grote appelboer in het limburgse Wijer, zijn boomgaarden open en mag je appels komen plukken aan 0,5€ per kilo. Dit jaar had ik het op de kalender genoteerd en zou het er eindelijk eens van komen. Vanochtend was er nog enige weerstand en niet alleen bij de kinderen… het vooruitzicht om de warme plek achter de computer te verlaten, in de koude laarzen te stappen en het druilerige grijs te trotseren was niet zo aantrekkelijk. Maar we toonden karakter en dat was goed.

appelplukdag

De onderste takken zagen er al behoorlijk kaal geplukt uit dus schoven we geduldig aan bij de rij wachtenden met volgeladen stoot- en bolderkarren tot we een hoge kar konden bemachtigen. En toen was er geen houden meer aan! Appels plukken is leuk. Zo leuk dat we uiteindelijk nog een lege doos bijhaalden en eindigden met hoeveelheid appels om u tegen te zeggen.

boomgaard

Vandaag geleerd : de appels aan de volgende struik (sorry, boom?) zien altijd roder, en de appels waar je net niet bij kan zijn de dikste.  De kleinere zijn waarschijnlijk lekkerder maar daar had eigenlijk niemand oren naar.

Een broodje braadworst en een stuk (jawel) appeltaart later keerden we moe maar tevreden, met twee dozen appels en twee vaatjes vers geperst (en nog warm!) appelsap, huiswaarts. Alwaar de eerste appel-crumble intussen al tot de laatste kruimel opgesmikkeld is.

Een fijn initiatief, goed georganiseerd en vriendelijke mensen daar bij Fruitsnacks. Dit komt volgend jaar zeker terug op de kalender.

Advertenties

One thought on “appelplukdag

  1. Zo’n familie-appelpluk-uitstap lijkt me inderdaad heerlijk! En wat je zelf geoogst hebt, is altijd lekkerder! Er zouden meer van zulke initiatieven moeten georganiseerd worden. Wat dacht je van een melk-je-eigen-koe-dag, een oogst- en-maal je eigen graan-dag, een oogst- je -groente-dag, een pluk- je-eigen-boeketje-dag. Een slacht-je-eigen-varken-dag en pluk-je-eigen-kip-trip vind ik dan weer net iets te ver gaan… ; )

    Like

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s