vrijdag ‘the Voice’ dag

Mijn kinderen houden niet van tv kijken. Raar maar waar. Geen idee hoe dat zo gekomen is, eerlijk.

Als peuter keken ze naar Bumba, er werd enthousiast meegeroepen van ‘Zwieber niet stelen’ met Dora, en meegequizzed met Kwiskwat. Ik herinner me ook Sportacus, en de Smurfen. Nadien werd het wat heviger met Pokémon en andere series uit het land van de rijzende zon.
Maar dan deed de spelconsole zijn intrede, en was het gedaan met tv kijken. En nu smeek ik soms of ze alsjeblief eens tv willen gaan kijken. Op van die dagen dat je ze achter het behang zou willen plakken, dat ze voortdurend in mekaars haren zitten, of zich te pletter vervelen. Maar nee, ‘Tv kijken is saai’. En ook: ‘Als je tv kijkt is er ineens een hele tijd voorbij en dan heb je niets gedaan.’ ‘Maar nu ben je toch ook niets aan ’t doen?’ ‘Néé dat is omdat ik niet weet wat doen en daarom vervéél ik me!’ ‘Euh, ga dan tv kijken?’ ‘Néééé, aaargh mama laat maar zitten, ik vind wel iets anders.’

Toch zijn er af en toe wel programma’s die aanslaan. Junior Masterchef was er zo één, en nu is het de beurt aan the Voice.
En dus nestelen we ons elke vrijdagavond met z’n allen voor tv, en leven we mee met de afvallers. Robby en Matthijs zijn favoriet. Ik gok op de Robby!

Advertenties

One thought on “vrijdag ‘the Voice’ dag

  1. Pingback: Vrijdag ‘the Voice’ dag, finale | Mafaldine

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s