zo hoort het

Onlangs hoorde ik een mama zuchten dat de druk op onze kinderen toch wel overdreven groot wordt. Ze had al een paar keer via een nota in de agenda van haar jongste mogen vernemen dat hij nogal speels was, en dat zijn inzet beter kon. Speels in de lagere school, het is blijkbaar geen evidentie meer. Ze hadden gewerkt aan de inzet, en hij was thuisgekomen met een prima cijfer op zijn overhoring. De 9/10 was voorzien van de opmerking “goed.” Ze vroeg zich af wat het kind nog kon doen om eens een complimentje te krijgen van de juf.
Het antwoord zat deze week bij ons in een boekentas. Op een foutloze toets prijkt naast de 20/20 de aanmoediging “Zo hoort het.” Simpel toch? Gewoon alles juist invullen, meer moet dat niet zijn.

Advertenties

One thought on “zo hoort het

  1. Inderdaad, de lat die het onderwijs en ouders voor de neus van kinderen leggen, ligt vaak onoverkomelijk hoog. Van in de kleuterklas ervaren kinderen stress om mee te kunnen met de meerderheid. Op latere leeftijd vallen heel wat jongeren uit de boot, omdat ze net niet of helemaal niet voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen. Hun fragiele zelfvertrouwen krijgt de ene deuk na de andere en voor je ’t weet, is die leerling een volwassene met burn-out, emotionele labiliteit of andere ‘moderne’ beschavingsziekten. Hoog tijd voor hervormingen binnen het onderwijs waarbij de nadruk ligt op emotionele ontwikkeling!

    Like

Zeg je gedacht hierover!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s